-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce10
-
Celkový čas50 min
Škvarky se připravují z vepřového sádla tím, že ho jak už název napovídá vyškvaříme. Oblíbená pochoutka poslouží třeba k přípravě chutných škvarkových placek.
Recept na domácí škvarky je naprosto jednoduchý a dovede jej připravit i naprostý amatér. Budete k tomu potřebovat kvalitní sádlo, které seženete v každém řeznictví, dále mléko a trochu trpělivosti.
Suroviny na vepřové škvarky
- 1 kg hřbetního sádla
- voda
- 200 ml mléka
- sůl, černý pepř
- k podávání: chléb, jarní cibulka
Recept na domácí škvarky
- Sádlo si omyjte a osušte a poté ho nakrájejte na kostky velké podle toho, jak chcete mít velké škvarky.
- Nakrájené sádlo dejte do většího kastrolu, přidejte trochu vody a začněte zahřívat. Teplota by měla být okolo 120°C a během škvaření sádlo občas promíchejte.
- Když je sádlo rozpuštěné, přidejte mléko díky kterému budou škvarky více křupavé. Jakmile sádlo přestane pěnit a škvarky budou vyplavávat na povrchu, stáhněte kastrol z ohně a škvarky sceďte. Sádlo uschovejte do sklenic na další vaření.
- Škvarky osolte, opepřete a můžete podávat k čerstvému chlebu. Doporučuji škvarky na chlebu dozdobit nakrájenou natí z jarní cibulky najemno.
TIP: Když škvarky umelete se solí a pepřem, vznikne vám chutná škvarková pomazánka.
Chutnaly vám domácí škvarky? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Suroviny na domácí škvarky
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review